The Chefs

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.Στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ λίγο αργότερα  εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή.Το Πbox Cookery είναι η νέα ιδέα του concept Πbox, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο ο Χριστόφορος Πέσκιας παραδίδει εβδομαδιαία μαθήματα μαγειρικής.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Γεννημένος το 1952, από πατέρα καραβομάγειρα, ο Λευτέρης Λαζάρου δεν σκέφτηκε ποτέ στη ζωή του να ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Από την ηλικία των 15 ετών ακολουθούσε τον πατέρα του τα καλοκαίρια στις κουζίνες των πλοίων. Ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, όπου δούλευε στις εθνικές τους κουζίνες. Το μεγάλο σχολείο του όμως ήταν στα σκάφη. Έχοντας να ταΐσει καθημερινά διαφορετικούς ανθρώπους, έπρεπε να προσαρμόζει την ελληνική κουζίνα στις διατροφικές τους συνήθειες.Στην πορεία αποφάσισε να φτιάξει ένα “σκάφος” στη στεριά, μια κουζίνα που δεν θα κουνάει ποτέ. Έτσι, τον Οκτώβριο του 1987 γεννιέται το ΒΑΡΟΥΛΚΟ στον Πειραιά, που παρότι δεν κουνάει, ακολουθεί πιστά τις θαλασσινές μνήμες στη δημιουργική μαγειρική. Από τον Οκτώβριο του 2004, το ΒΑΡΟΥΛΚΟ μεταφέρθηκε από τον Πειραιά στην ανερχόμενη οδό Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας. Στο ΒΑΡΟΥΛΚΟ ο Λευτέρης Λαζάρου δημιουργεί θαλασσινά πιάτα που προκύπτουν από τις πρώτες ύλες που βρίσκει καθημερινά περιπλανώμενος στις αγορές.Τα τελευταία χρόνια, ο Λευτέρης Λαζάρου, ταξίδευσε σε Αργεντινή, Ιαπωνία και Αμερική, καθώς και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συμβάλει, μέσα από την παρουσίαση της ελληνικής κουζίνας, στην προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου. Στην Αμερική έχει διδάξει ελληνική κουζίνα ,σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές μαγειρικής, Culinary Institute of America (CIA).


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΚΗΣ

Ο Γιάννης Μανίκης είναι ο Executive Chef του Hilton Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2008. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και αποφοίτησε από το “Riverside Culinary Institute” της κρατικής σχολής μαγειρικής του Καναδά και το “Culinary Institute of America” στη Νέα Υόρκη. Για 14 χρόνια εργάστηκε σε μεγάλα εστιατόρια (Charlie Trotter’s, Toque, Globe ) και ξενοδοχεία στο Μόντρεαλ, στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η εμπειρία του στο Bab Al Shams Desert Resort στο Dubai. Το 2005 επιλέχτηκε από το Hilton Σίδνεϋ για τη θέση του Executive Sous-Chef, ενώ δυο χρονια αργότερα ήρθε στο Hilton Αθηνών με την ίδια ιδιότητα. Η εμπειρία, η δημιουργικότητα και οι οργανωτικές του ικανότητες τον ανέδειξαν σύντομα σε Executive Chef ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

 PAN_1131

IMG_5452 IMG_5440